Jag har världens finaste systrar, och i fredagskväll kom en utav dem hit till Luleå och hälsade på för helgen. Jag och Evelina har gått på stan, pratat och bara haft det gott hela helgen. Igår var vi sannerligen effektiva. Vi gjorde tapas till middag, bakade lussekatter och en cheesecake.

På tapasmenyn stod quesadillas med spenat och mozarella, crostini med tapenade, vitlöksbröd, fikon, oliver, lufttorkad skinka och gratinerade rödbetor med getost, valnötter och honung.

Min tallrik såg ut såhär, färgglatt och jistanes så gott!

Världens finaste Evelina!

Vi gjorde cheesecaken på vårt eget lilla vis för att göra den lite med julig. Botten kryddades med kardemumma och kanel. Fyllningen spetsades med triple sec. Blev sinnessjukt gott!

Nu har syster åkt hem och jag kan inte vara annat än tacksam och lycklig över att ha en så fin familj.

5 kommentarer till “Syster och Tapas”

  1. Calinas skriver:

    Fastnade här på din blogg! ;) Vilka väldigt fina bilder! Man blir sjukt sugen på mat och gott-gott också!

  2. linneafagertun skriver:

    Åh, vad roligt att du tycker det! =)

  3. Freja skriver:

    jag dör så gooooott det ser ut!

  4. Rebecka skriver:

    Kan du inte skriva lite recept, eller vad det var som serverades? :)

  5. linneafagertun skriver:

    Visst!
    Cheesecake:
    Det här behöver du:
    200 gram Digestiv Orginal / Choklad Digestiv
    50 – 75 smält gram smör
    (Vi blandade i kardemumma och kanel i botten)

    Fyllningen :

    200 gram färskost te.x Philadelphia
    3 äggulor
    1 dl strösocker
    1 msk vaniljsocker
    3 stycken äggvitor
    3 dl grädde
    1 citron (istället för citron hällde vi lite triple sec, cointrau fingerar nog lika bra!)

    Gör så här:
    Mixa / smula digestiven och rör ihpå med smält smör.
    Lägg smul-blandningen i en form med avtagbara kanter. Klä upp smulorna lite upp på kanterna också.
    Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar.
    Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker tillsammans med saften och finrivet skal från 1 citron .
    Vispa grädden i en tredje skål och vispa den till ett ganska hårt skum, som du sedan vänder ner i äggule- blandningen.
    Vispa äggvitor till ett hårt skum och vänd sedan ner dem i smeten också.
    Häll upp smeten i formen och täck med folie och ställ i frysen i ca 5 – 6 timmar.
    Ta fram en tjugominuter innan den ska serveras

    Quesadillasen hittar du här:
    http://www.matklubben.se/recept/quesadillas_67143.html

    Rödbetorna är inte så svåra att fixa, skala, skär i bitar och koka kring 20 min tills de mjuknat. Lägg dem sedan i en smörad ungsäker form, smula mjuk getost över dem och lägg på valnötterna. Sedan på med lite flytande honung och in i ugnen (kring 200 grader) tills det är gratinerat. Man kan nog även använda honungen när man tar ut dem ur ugnen om man vill! =)

    Något annat du tänkte på?^^

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *