Idag fyller världens bästa Daniel år. Igår bakade jag citroncupcakes och gjorde två glasyrer, den ena smaksatt med hallon och den andra med lakrits. Daniel hjälpte också till, tänk så mycket roligare det blir att baka i köket när man har sällskap! Vi fixade även lite choklad med halloncrunch. Allt detta åkte med födelsedagsbarnet till jobbet, så nu är det bara att hålla tummarna att det blir godkänt.

Använder nästan samma recept varje gång jag gör cupcakes, men varierar smaksättningen, receptet hittar ni här. Grundreceptet för glasyren hittar ni här. Jag delade upp glasyren och smaksatte den ena med hallon som jag mosat och silat. Jag förstår inte att jag förr har hållit på och mekat med karamellfärg när man så enkelt kan färga glasyren med bär… Den andra andra delen av glasyren testade vi oss fram genom att blanda ned både lakritspulver och saltlakritssås (ni vet sådan man har till glass?). ”Blommorna” ovanpå är bara godisar som jag hackat.

Vill ni testa att göra chokladen så är det nog bland det enklaste som finns, eftersom allt nästan redan är klart. Beskrivning finns här.

IMG_6653 IMG_6656 IMG_6660Imorse firade vi med god frukost och paketöppning. Ikväll blir det sushi! IMG_6667 IMG_6665 IMG_6664

3 kommentarer till “Ja må han leva!”

  1. Iréne skriver:

    Vilken uppvaktning! Dina cupcakes är ju godast av dem alla!

  2. Anita skriver:

    Så mysigt ni har! Och jag blir jättenyfiken på paketen :-)

  3. Emma Axelsson skriver:

    My oh my, dina cupcakes ser ju helt galet smaskiga ut och fina paket! Det gjorde ni bra! supertjusiga bilder med :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *