I helgen var det äntligen dags att göra lite julgodis, kola och ischoklad. Går alltid hem! Mums.

Recept till ischoklad är lätt att googla fram, smaksätt med vad du känner för – själv valde jag peppermintsarom. Receptet på kolan kommer från skolan där jag gick låg- och mellanstadiet.

Skråmträskskolans kola:

1 dl strösocker, 1 dl ljus sirap, 2 msk margarin, 2 msk cacao, 2 tsk vanillinsocker. Koka 2-5 min. Häll sedan upp på ett bakplåtspapper (brukar lägga det i en långpanna så det inte rinner ut), låt det stelna lite och klipp sedan ut bitar och rulla in i bakplåtspapperbitar.

8 kommentarer till “I want candy”

 1. Calinas.se skriver:

  Gott med julgodis! :)
  Tack för tofflorna, dom passade perfekt!
  http://calinas.se/2011/11/30/mina-vinst-tofflor/

 2. Instämmer, mums! Vilket härligt ljus du har fångat i bilderna!

 3. Evelina skriver:

  Vi får ta en liten baksession hemma till jul tycker jag!

 4. Iréne skriver:

  Vilket bra förslag Evelina! Idag fick jag ett recept på lakritskola av en jobbarkompis – det får ni gärna testa.

 5. Linnéa skriver:

  Lakritskola röstar både jag och Daniel på!

 6. Elin skriver:

  Vilken sjukt mysig blogg du har Linnéa! Det där receptet lät riktigt bra ju :-) Sen tycker jag absolut att vi ska hitta på någonting med klassen när dom flesta är samlade i Skellefteå!! Vore så sjukt kul :-)

 7. Angelica skriver:

  Åh, det är typ Exakt samma recept som jag har till mina kolor jag brukar göra. Ett tips är att pensla choklad på dem också, det blir ungefär huur gott som helst. En extra touch liksom :)

 8. Nina skriver:

  Julgodis är alltid rätt! Och det verkar ju vara en riktig snabbkola, smidigt! Jag komme rihåg kolorna vi kokade på fritids när jag var liten. Har inte kvar receptet men inget smakar så gott som jag minns att de gjorde=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *